Hjulen snurrar igång

Augusti är en härlig månad!

Efter sommarens soliga dagar i hängmattan, med tid för vila och eftertanke, brakar allt liksom igång i augusti. Kräftorna ska upp och surströmmingen ska omsorgsfullt fileas upp i jättesmå bitar, dränkas i potatis, lök och gräddfil (allt för att dölja dess doft och smak) och viras in i tunnbröd. Skolväskan ska packas, kalendern öppnas och inkorgen i e-posten, med en viss ångest, stämmas av. Hjulen snurrar igång igen. Tidningarna får något att skriva om.

 

Denna augusti är lite speciell för mig. Det har nämligen blivit dags för mig att från och med första september lämna över stafettpinnen som VD för Skyhill AB till Johan Högberg. Det är med andra ord min sista månad som VD för Skyhill AB, men inte min sista månad inom Skyhill AB. Tvärt om. Eftersom Johan med bravur genomför ett MBA-program vid Handelshögskolan i Stockholm, ger det oss möjligheten att utveckla såväl företaget som oss själva till något ännu bättre. Johan Högberg blir helt enkelt en mer kompetent och fokuserad VD medan jag mer helhjärtat kan koncentrera mig mer på företagets affärsidé och utveckling som arkitekt och vice VD.

 

Vi vill alltid förbättra och utveckla såväl oss själva som vår verksamhet. Med motiverade och positiva medarbetare och rätt person på rätt plats, kan vi erbjuda våra kunder den bästa kompetensen och den bästa servicen.   

 

Det ska bli en bra höst det här!

   

 

Magnus Jansson

Arkitekt MSA och VD… ännu några dagar till.

Att växa

Nu växer det så att det knakar.

Gräsmattorna hemma har redan fått sig en fösta tuktning och knopparna i träd och buskar är sprängfyllda med energi. Snart är björkarna sådär underbart knallgröna och vitsipporna lämnar över stafettpinnen till hägg och syrén. 

 

Byggbranschen i Stockholmsregionen växer den med. Det är kranar överallt och ljudet från hammarslag och sågklingor ekar mellan gator, hus och torg. Utanför våra kontorsfönster ser vi ett av Europas största infrastrukturprojekt ta form. Den södra mynningen till Förbifart Stockholms tunnelsystem under Mälaren, med all dess motorvägsspaghetti, dyker nämligen ned under marken här i Kungens Kurva, där vi sitter.

 

Vi växer vi med. Dels så hälsar vi två nya projektledare, Kalle Cedervall och Björn Andersson, välkomna till Skyhill AB och dels så utökar vi med ytterligare lokaler här på plan 8 i Stalandshuset i Kungens Kurva. Har du vägarna förbi är du alltid välkommen upp på en kopp kaffe. 

 

Vi sjösätter vår nya slogan också. Vi är bättre arkitekter för att vi är projektledare och vi är bättre projektledare för att vi är arkitekter. Det är hela tanken med vårt företag. Vi lär oss av varandra och vi respekterar den kunskap som krävs och finns hos våra kollegor och medarbetare i de olika arbetsuppgifter som utförs. Vi är helt enkelt riktiga hus- och byggnördar. Vi älskar det vi jobbar med.

 

Med önskan om en trevlig försommar!

 

Magnus Jansson

VD/Arkitekt MSA

Våren på Skyhill

En stor fördel med att ha hundar är de tidiga morgonpromenaderna.

Årstidernas växlingar blir så tydliga.

I morse till exempel kändes det för första gången i år som att det nog blir en vår i år också. Visst var det lite ljusare?.. och visst var det fågelsång som kom från de nakna trädgrenarna?

 

För oss i Skyhill AB blir denna vår spännande. Vi har flera intressanta projekt som både utmanar och inspirerar.

Vi lanserar den nya, fina hemsida som du nu är inne på och i mitten av mars åker vi hela gänget på studie- och konferensresa till Barcelona.

Kanske är då en betraktelse av naturen extra intressant då vi naturligtvis kommer att titta på flera byggnadsverk av arkitekten Antoni Gaudí. Han fick stenen att leva och klättra mot himlen.

 

Med önskan om en trevlig vårvinter och vår!

 

Magnus Jansson

VD/Arkitekt MSA