Kontrollansvarig (KA)

Du som ska bygga, riva eller utföra markarbeten som kräver lov eller anmälan behöver i stort sätt alltid anlita en Kontrollansvarig (KA) för ditt projekt. Kontrollansvarig kallades tidigare kvalitetsansvarig, men funktionen bytte namn 2011. Då infördes även krav att alla KA skulle vara certifierade.

Vad gör en kontrollansvarig?
Att vara kontrollansvarig enligt plan- och bygglagen är ett både viktigt och utmanande arbete. Vi vet att en engagerad, erfaren och kunnig kontrollansvarig som gillar att samarbeta och att få alla att dra åt samma håll betyder mycket för ett projekt och dess framgång. En duktig kontrollansvarig förenklar bygget och sparar i slutändan mycket pengar åt byggherren.

Skyhills kontrollansvariga
Det är oerhört viktigt att en kontrollansvarig är certifierad för uppgiften. För att bli certifierad krävs kunskap, erfarenhet och lämplighet för uppgiften. På Skyhill har vi certifierade kontrollansvariga både för projekt av normal art (N), samt för projekt av komplicerad art (K).

Vi tar naturligtvis fram objektsanpassade kontrollplaner och bevakar att de dokument och handlingar som krävs för det aktuella ärendet är korrekta. Vi guidar byggherren mellan lagar, förordningar och föreskrifter och tar fram samt organiserar kontrollarbetet. Ju tidigare vi kommer in i projektet desto bättre – helst redan vid idé och projekteringsstadiet.

Kontakta oss så berättar vi mer