Skyhills blogg
2023-06-16

Av kunskaper ska man dela med sig

Magnus Jansson
Magnus Jansson
Projektchef, Kontrollansvarig Kategori K, Certifierad Tillgänglighetssakkunnig & Arkitekt MSA
Av kunskaper ska man dela med sig

Skolavslutning!

Visst bubblar det till i kroppen. Minnen av blomsterkransar, skolkören, rektorns tal och förfärliga men samtidigt underbara toner av blockflöjt och ostämda akustiska gitarrer.

Studenterna springer ut. Fyllda lastbilsflak segar sig runt på gatorna, vajandes av bastrummors dunkande medan ouppmärksamma medborgare ofrivilligt duschar i kaskader av öl och champagne (eller ja… mousserande vin).

Livet känns lite lättare. Luften vibrerar av sommarvärme, den kommande midsommaren lovar sill och potatis och en efterlängtad semester väntar bakom hörnet. Snart är det juli och Sverige stänger ned.

Studenten ja. Själv hade jag den lyckan att häromdagen se min son springa ut genom portarna på sin gymnasieskola för sista gången. Glad, stolt och fylld av framtidstro och hopp. Nu börjar livet, på riktigt.

Bildning är viktigt och det man snart lär sig är att man aldrig slutar att lära sig. Som så många andra kloka människor redan skrivit och sagt är kunskapens både tjusning och förbannelse att ju mer man lär sig, desto mer förstår man att man inte kan. Fullärd blir man aldrig.

Vi som hängt i ett tag har ett ansvar i att se till att kommande generationer kan tillgodogöra sig våra kunskaper och erfarenheter. Det började vid lägereldarna för tiotusentals år sedan och är en förutsättning för att vi människor kunnat ta oss dit vi är idag.

Att dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter är samtidigt fantastiskt roligt. Att lyfta och guida en annan person… att utbilda. Det är en ynnest. Såklart med respekt och med lyhördhet.

Här på Skyhill AB är utbildningar något vi brinner för. Frank Sollier har under våren delat med sig av sina enorma kunskaper om Sveriges bygglagstiftning till blivande byggnadsinspektörer och bygglovshandläggare. Mats Lundquist har med pondus och briljans drillat dem i Boverkets byggregler. Blivande BIM-samordnare har glatt kunnat konstatera att de valt rätt utbildning när August Eklund med engagemang och tydlighet lotsat dem i hamn mellan entreprenadjuridikens kobbar och skär.

Det här var ett axplock. Många utbildningar och kurser har det blivit… och fler ska det bli!

Nu är det som sagt snart sommarsemester för de flesta av oss. Vi laddar batterierna och ser fram emot sensommaren och hösten då kunskapsdelandet fortsätter. Personligen tycker jag att det ska bli superkul att få utbilda i Miljötekniska och hållbara lösningar vid KYH med start i september.

Ha en fantastisk sommar!

Magnus Jansson
Projektchef/Arkitekt MSA/Certifierad tillgänglighetssakkunnig/
Kontrollansvarig, behörighet K

No items found.
Föregående inlägg
Inget föregående inlägg
Nästa inlägg
Inget nästa inlägg