Skyhills blogg
2023-03-16

Allt går om man vill! Nästan…

Pia Klarke
Pia Klarke
Kundansvarig
Allt går om man vill! Nästan…

Det är härligt att arbeta med kollegor som är extremt lösningsorienterade och som har inställningen ”allt går om man vill”! Det stämmer ju för det mesta – med god vilja kommer man långt men ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig.

Olika typer av entreprenader pågår året runt och håller oss sysselsatta. Under vintern är det vissa utomhusarbeten som tar en paus medan andra fortsätter. Den här vintern har varit relativt mild även om vi råkat ut för några snösmockor och kalla dagar.
En dag som denna, när solen värmer och tussilagon tittar fram på södersluttningarna, är det lätt att förtränga att snön vräkte ner för en vecka sedan.
Vad innebär det i praktiken för oss på Skyhill? Jo, att vi måste boka om t.ex. besiktningar av tak och mark. Hur gärna vi än vill går det inte att utföra en bra besiktning om det ligger ett par decimeter snö på taket eller på marken.

Frustrerande? Nja… man kan nog se det på olika sätt. Det hade naturligtvis varit enklare (och lite trist) om det alltid var plusgrader och solen sken från klarblå himmel. Nu bjuder Sverige emellanåt på snö i varierande mängd och (som min pappa brukar säga) är det ”bara att köpa läget och göra det bästa av det”.

Vintertid följer vi väderprognoserna dagligen vilket kan vara en utmaning när den ena appen säger strålande sol och plusgrader och den andra appen med bestämdhet hävdar att det ska bli snö. Därtill lite nattfrost så att taken kan bli glashala och marken stenhård.
Vi pysslar ihop tider i kalendern, stämmer av med alla berörda, håller tummarna för att appen med sol har rätt. Om vädrets makter bestämmer sig för att det ska bli snö så blir det snö… och med ett leende (och ibland en liten suck) köper vi läget.
Våra kunder och de entreprenörer vi arbetar med visar stor förståelse för att vi flyttar på besiktningar både en och två gånger. Med en ängels tålamod anpassar de sig.

Summa summarum; det bästa av allt är att – även om det inte blir riktigt som man tänkt sig – så löser det sig alltid på något sätt!

Nu önskar jag er en fantastisk kväll i solen! Passa på att gå ut för i morgon kväll kommer det lite snö… eller gör det verkligen det? 😉

Pia Klarke
Kundansvarig

No items found.
No items found.
Föregående inlägg
Inget föregående inlägg
Nästa inlägg
Inget nästa inlägg