Skyhills blogg
2019-06-27

Att koppla av samt semesterstängd blogg

Magnus Jansson
Magnus Jansson
Projektchef, Kontrollansvarig Kategori K, Certifierad Tillgänglighetssakkunnig & Arkitekt MSA
Att koppla av samt semesterstängd blogg

Midsommar har passerat och en viss stämning infinner sig. Mängden telefonsamtal och e-post minskar stadigt och en längtande, drömsk blick kan anas i ögonen vid kaffeapparater och sammanträdesbord. Det börjar med andra ord gå mot semestertider. Nu ska man logga ut och koppla av.

Om man ska definiera vad som är typiskt svenskt, alltså det som är typiskt för vår kultur, skulle jag vilja påstå att just semestern som fenomen är en tydlig markör. Bara det att vi är garanterade fem veckor betald semester under ett år, utöver alla röda dagar, får de flesta människor på denna planet att kippa efter andan. Fem veckor!

Nu ska det resas, byggas verandor, lagas avancerade sommarbufféer, bakas jordgubbstårtor, åkas båt, besökas släktingar och läsas. Alla dessa böcker som äntligen ska läsas. Saknas inspirationen så drar Ernst igång med säsongens snickeripysselplanteringsfest på bästa sändningstid. Det kanske skulle vara fint med en pergola av armeringsjärn i alla fall?

Och som det sjungs. Sommarplågor skvalar från radion under dagen och på kvällen är det allsång från Skansen, Liseberg eller gränsen. De små kalla till sillen och nypotatisen (jag har med mina delvis finlandssvenska rötter växt upp med nypotatis, inte färskpotatis… det är ju inte så att potatisen under resten av året är rutten, är argumentet för den beteckningen) hyllas entusiastiskt till från utlandet tillresta besökares förundran.

Hur och var man väljer att koppla av är såklart individuellt. Personligen har jag ofta en fantasibild av mig själv liggandes i en hängmatta. I verkligheten brukar jag tröttna efter ett par minuters gungande och finner mig själv snart i ett dike med röjsågen svingandes bland tistlar och sly. Det handlar helt enkelt om att göra något annat. Att låta tankarna springa iväg längs alla möjliga, vindlande stigar.

Så, vad du än gör eller hur du än väljer att njuta av sommaren, gör det du känner för. Inte så mycket det som förväntas av dig. Vissa älskar att jobba under juli månad. Det är ju så lugnt och skönt och inte heller blir man störd hela tiden. Vackert så.

Skyhill-bloggen tar nu semesterledigt även den och återkommer vecka 33.

Vi önskar er en riktigt trevlig och avkopplande sommar!

Magnus Jansson
Projektchef/Arkitekt MSA

No items found.
No items found.
Föregående inlägg
Inget föregående inlägg
Nästa inlägg
Inget nästa inlägg