Skyhills blogg
2024-05-10

Att skapa mervärde och att dela kunskap

Pia Klarke
Pia Klarke
Kundansvarig
Att skapa mervärde och att dela kunskap

Vi på Skyhill är måna om att skapa mervärde och att alltid se till kundens bästa. Det är något vi är stolta över, men hur går det till?
Nedan finns en liten solskenshistoria!

Vi utför många garantibesiktningar åt föreningar och inte alltför sällan blir vi kontaktade av en nybildad styrelse som står inför sin första besiktning, den som vanligtvis kallas tvåårsbesiktning.
Det brukar vara en hel del att bena ut; t.ex. vad omfattar entreprenaden, när godkändes den, vilket datum började garantin gälla, är det ett eller flera entreprenadkontrakt, är det jämkad garantitid eller rentav huvuddelar? Frågorna är många och det är mycket information som en styrelse ska sätta sig in i. Styrelsen har ett viktigt uppdrag. De förvaltar hiskeliga värden och det kan bli en onödig och kostsam historia om t.ex. fel inom garantitiden missas att tas upp.

I höstas, närmare bestämt i september, blev jag kontaktad av ordföranden i BRF Kaptenen i Riksten, en bostadsrättsförening med 54 lägenheter i Tullinge.
Det var, inte helt oväntat, många handlingar att gå igenom innan vi kom fram till att garantibesiktningen lämpligen skulle utföras i april.

Jag förstod snabbt att det var en engagerad styrelse som tog sitt uppdrag på största allvar. Ordföranden sög åt sig informationen som en svamp, ställde frågor, återkom med handlingar som saknades, ställde fler frågor, engagerade de andra styrelsemedlemmarna.  
De var måna om att i god tid informera sina medlemmar om garantibesiktningen, vad den innebar och hur viktig den var.

Besiktningen utfördes under fyra dagar av mina kollegor Christer och Bengt. Det är två mycket kunniga och erfarna herrar i sina bästa år.
Under en av besiktningsdagarna hade jag förmånen att göra ett platsbesök. Jag begav mig till Skogsmulles Väg och som adressen avslöjar ligger det i ett naturskönt område. Där träffade jag den trevliga ordföranden som jag haft tät kontakt med och hennes lika trevliga styrelsekollegor samt en av entreprenörerna. Det var god stämning, många skratt och vi fikade tillsammans.
Styrelsen berättade glatt att de hade gått med under besiktningen, varit inne i varenda lägenhet (!), noggrant tittat på de fel som besiktningsmannen påtalat. De hade ställt alla frågor de hade och de hade fått svar. ”Vi har lärt oss så mycket och det har varit jätteroligt!”.

Jag blev rörd. Vilken fin tillgång styrelsen i BRF Kaptenen är. De månar om sina medlemmar, de månar om fastigheten, de engagerar sig. De tog tillfället i akt att vara aktiva under besiktningen och såg det som ett bra tillfälle att lära sig mer. Helt fantastiskt!
Jag är så glad över vi fick förtroendet att utföra garantibesiktningen – och jag är ännu gladare över att föreningen känner att vi har tillfört ett mervärde (utöver själva besiktningen) och att de har lärt sig så mycket!

Jag har haft nöjet att följa den här föreningen på nära håll i drygt ett halvår och det känns faktiskt vemodigt att uppdraget nu är slutfört, men jag hoppas vi kommer höras igen!

Med en önskan om en härlig helg i vårsolen!  

Pia Klarke
Kundansvarig

No items found.
No items found.
Föregående inlägg
Inget föregående inlägg
Nästa inlägg
Inget nästa inlägg