Skyhills blogg
2021-06-10

Efterlängtad förändring

Viktor Nilsson
Viktor Nilsson
Projektledare & BIM-projektör
Efterlängtad förändring

Hej på er! Nu var det några månader sedan jag sist fick möjligheten att dela med mig av en bit av livet som BIM-projektör och BIM-samordnare på Skyhill AB.

När det nya coronaviruset covid-19 kom på nyheterna var det svårt att veta vad som skulle hända. Det kändes till en början ganska avlägset men det dröjde inte länge innan vi befann oss mitt i smittan.

Sedan corona-pandemins intåg i Sverige har jag uteslutande arbetat hemifrån. Att i över ett år arbeta hemifrån isolerad har medfört ett stort antal utmaningar. För mig har det svåraste varit att separera arbetslivet från privatlivet då dessa för tillfället utspelar sig på samma plats. Känslan av att aldrig riktigt komma till jobbet eller komma hem har känts särskilt tufft.

Man pratar ofta om att ha disciplinen att under arbetsdagen inte kliva in i privatlivet för att vattna blommor, laga gräsklipparen, tvätta båten eller någon annan viktig hemmasyssla. Jag tror dock att de flesta som arbetat hemifrån under detta pandemiår har känt tvärt om… Det vill säga att klara av att avsluta jobbet i tid för att sedan stänga dörren till kontoret och kliva in i privatlivet. Allt för ofta tror jag att många återgår till sitt arbete senare under kvällen för att avsluta det man inte riktigt hann färdigställa under dagen i stället för att ta upp detta igen under kommande arbetsdag. Ibland finns det såklart arbetsuppgifter som behöver färdigställas men jag personligen upplever att jag återgår till jobbet för arbetsuppgifter som med fördel kan hanteras kommande dag.

Sedan några dagar tillbaka är jag färdigvaccinerad. Detta innebär att jag med glädje återigen kan återgå till min arbetsplats på kontoret. Detta är för mig en stor lättnad och jag ser mycket fram emot att stänga dörren till min lägenhet och åka tillbaka till kontoret igen.

Trevlig helg!

Viktor Nilsson
BIM-projektör och BIM-samordnare

No items found.
No items found.
Föregående inlägg
Inget föregående inlägg
Nästa inlägg
Inget nästa inlägg