Skyhills blogg
2022-09-08

En hälsning från en föräldraledig

Linnea Herrala
Linnea Herrala
Projektledare & Byggledare
En hälsning från en föräldraledig

Nu har jag varit föräldraledig i ca 7 månader och detta är min andra föräldraledighet på Skyhill och i livet. Mina föräldraledigheter har blivit tätt inpå varandra och därmed inneburit att jag varit borta länge från jobbet, jobbet som jag dessutom är ganska ny på fortfarande.

Under min första föräldraledighet var vi mitt i en pandemi och antalen besök med min bebis på kontoret blev betydligt färre än vad jag tänkt. Besöken har inte ökat markant nu under föräldraledighet nummer två, men min ambition är absolut att det ska bli fler besök under hösten :) Jag har regelbunden kontakt med kollegorna och även om jag inte är på kontoret och jobbar just nu känner jag verkligen att jag är en del av gänget.
Att jag kan vara hemma med mina barn är jag glad och tacksam för och jag njuter av den tiden som är nu, men jag ser samtidigt mycket fram emot att få komma tillbaka och börja jobba igen.

Att vara helt ny på ett jobb och be om att få vara föräldraledig kan vara väldigt nervöst, i alla fall var det så för mig. Hur kommer företaget ställa sig till att jag ska vara borta minst ett år när jag precis börjat? Min historia är t.o.m. att jag vid tillfället när jag började på Skyhill inte var anställd utan jag gjorde min sista LIA-praktik som en del i min utbildning och var då även tidigt gravid.

Jag kände redan efter några veckor på LIAn att jag ville vara öppen och ärlig med min graviditet då jag inte ville att det skulle komma som en överraskning om jag eventuellt skulle bli erbjuden ett jobb efter att min LIA var slut, vilket såklart var mitt mål.
Med en liten oro och nervositet i magen berättade jag för vår VD, Markus, att jag var gravid. Jag vet nu i efterhand att jag inte hade behövt vara ett dugg orolig eller nervös inför att berätta nyheten då mottagandet bara var glädje och varma gratulationer. Bemötandet jag fick är jag så tacksam för och det stärkte min fina känsla ytterligare för företaget.
Några veckor efter att jag berättat om graviditeten blev jag erbjuden en tjänst och jag tackade med glädje ja!
Något som en graviditet ska inte påverka en eventuell anställning – och det är verkligen en självklarhet för Markus och Skyhill – men det är tyvärr inte självklart för alla.

Om några månader är jag tillbaka på kontoret och tar mig an nya projekt och utmaningar. Det längtar jag efter :)

Allt gott!

Hälsningar

Linnea Herrala
Projekt – och byggledare

No items found.
No items found.
Föregående inlägg
Inget föregående inlägg
Nästa inlägg
Inget nästa inlägg