Skyhills blogg
2022-11-03

Hållbarhet - nyrenoverad och tillbaka på jobbet

Frank Sollier
Frank Sollier
Kontrollansvarig Kategori K & Besiktningsman
Hållbarhet - nyrenoverad och tillbaka på jobbet

Så var man tillbaka på jobbet bland arbetskamrater, entreprenörer och beställare igen. Som en gammal bil som fått några delar i bakvagnen utbytta och ännu en gång klarar besiktningen.
För att förtydliga mig, kan jag nämna att jag varit hos en ortopedkirurg och fått min medfödda vänstra höftled utbytt mot en splitter ny i rostfritt stål, keramik och någon form av lågfriktions-plast.
Det är fem veckor sedan ingreppet gjordes och nu går jag utan att halta och utan att ha ont (för första gången på fyra år).
Det är helt otroligt hur långt sjukvården kommit med att lokalisera och åtgärda våra kroppars tillkortakommanden.
Det kan man kalla hållbarhet – förlänga funktionstiden i stället för att lägga åt sidan eller kasta.

Jag vet att både Markus och Kalle på Skyhill påtalat detta i sina bloggar. Men det kan inte nog påminnas om det eftersom den bransch vi jobbar i har varit präglad av slit- och slängkultur i tre kvarts sekel, men på senare tid har hållbart tänkandet vunnit mer och mer intresse i branschen. Det har till och med tagits upp i Plan och bygglagens första paragraf!

Vi på Skyhill har strävat efter att implementera hållbart byggande i de projekt vi är inblandade i. Vi har även hållbarhet i vår värdegrund så att vi ständigt ska påminnas om dess vikt för kommande generationers skull.

Det är väldigt stimulerande att en nyrenoverad ”gammal veteranbil” får rulla på samma vägar som de nyare modellerna på Skyhill – ett företag som jobbar åt rätt håll!

Hälsningar,

Frank Sollier
Kontrollansvarig Kategori K & Besiktningsman

No items found.
Föregående inlägg
Inget föregående inlägg
Nästa inlägg
Inget nästa inlägg