Skyhills blogg
2023-04-28

Klimatkompensation

Markus Forsström
Markus Forsström
VD
Klimatkompensation

Som ett steg i vårt hållbarhetsarbete har vi mätt och beräknat våra egna utsläpp enligt Greenhouse Gas Protocol (för den som är intresserad finns rapporten att ladda ner här på hemsidan). Detta gav oss kunskap gällande vilka våra viktigaste förbättringsområden är, och vi för just nu interna diskussioner kring vilka åtgärder vi ska genomföra för att minska vårt framtida klimatavtryck (och därmed bli ett mer hållbart företag).

Föregående räkenskapsårs klimatavtryck (dvs. det som är upptaget i rapporten) kan vi dock inte ändra genom en framtida beteendeförändring. Där behöver vi klimatkompensera.

Efter en del googlande insåg jag rätt snabbt att det är en snårig djungel av leverantörer som säljer klimatkompensation och det är svårt att skilja seriösa leverantörer från oseriösa leverantörer. Vi vill såklart vara säkra på att den klimatkompensation vi köper verkligen gör nytta för klimatet.
Nu håller vi tummarna för att vi snart hittar en bra leverantör som hjälper oss att klimatkompensera på allra bästa sätt!

Trevlig helg!

Markus Forsström
VD

No items found.
Föregående inlägg
Inget föregående inlägg
Nästa inlägg
Inget nästa inlägg