Skyhills blogg
2019-02-15

Konversationsstapeln – en trygghet på mötet eller i minglet

August Eklund
August Eklund
Gruppchef projekt- och byggledning, Kontrollansvarig Kategori N
Konversationsstapeln – en trygghet på mötet eller i minglet

Som projektledare så är kommunikation A och O, därför går jag just nu en utbildning hos Dale Carnegie i kommunikation och ledarskap. Där har jag bland annat lärt mig en metod som kallas för konversationsstapeln.

Har du någon gång gått på ett möte där du träffat personer för första gången och då upplevt det svårt att komma igång med kallpratet? Eller har du kanske varit på en födelsedagsmiddag där du hamnat bredvid en helt främmande människa och det varit lite trögt med samtalet?

Konversationsstapeln är den perfekta metoden att använda i situationer som dessa.

Konversationsstapeln

Nedan kommer jag att måla upp en historia. Samtidigt som du läser historien så ska du visualisera bilder som gör det lättare att komma ihåg historien. Varje steg av historien innebär ett ämne/fråga att ta upp med personen.

 1. Tänk att du står utanför Friends Arena. Du går in genom spelargången och ut till mitten av planen. Gräset är kortklippt och du känner av den friska luften. Längs med sidolinjen går vaktmästaren och målar upp vita linjer – när han helt plötsligt går bananas och målar ditt namn över hela planen.
 • Fråga om personens NAMN –
 1. I ena hörnet står ett oproportionerligt rött hus med vita knutar och en jättestor skorsten.
 • Fråga personen vart hen BOR –
 1. I huset är det en massa människor som dansar.
 • Fråga personen om FAMILJ –
 1. Ur den jättestora skorstenen så sticker det upp en hand med en vit arbetshandske
 • Fråga personen om ARBETE –
 1. Handen greppar tag om baken på en stor jumbojet som har en massa post-it lappar på sig. På post-it lapparna står det städers namn, så som London, Paris, New York och London igen.
 • Fråga personen om RESOR –
 1. Helt plötsligt slår någon in en tennisracket genom rutan i planets cockpit.
 • Fråga personen om INTRESSEN (exempelvis fritidsintressen) –
 1. Ut genom rutan sticker skaftet ut och längst ut på skaftet sitter en glödlampa som flimrar. För att få den att lysa klart så tar du din hand och skruvar åt den.
 • Fråga personen om TANKAR och IDÉER –

Jag uppmanar er att lära er den här historian och testa den minst en gång under veckan som kommer för att se hur den fungerar.

Fördelen med konversationsstapeln är du tryggt kan luta dig tillbaka till de ämnen/frågor som finns med. Jag kan lova dig att något av ämnena kommer att intressera den andra personen lite extra, och du kommer att märka när (personen kommer att prata mer).

Trevlig helg!

August Eklund
Projekt- och byggledare

No items found.
Föregående inlägg
Inget föregående inlägg
Nästa inlägg
Inget nästa inlägg