Skyhills blogg
2023-09-28

Matvärlden – FAS 2

Mikael Liberson
Mikael Liberson
Projektledare & Byggledare
Matvärlden – FAS 2

Matvärlden är Skandinaviens största multikulturella matbutikskedja och samlar mat från världens alla hörn. Butiken kommer att erbjuda alltifrån frukt och grönt, bageri, färskvaror, deli, restaurang, café, till svenska matvaror och all världens mat.

För er som följt mina blogginlägg om Matvärlden tidigare kan jag nu berätta att vi befinner oss i FAS 2 och produktion. Bygghandlingar har projekterats och vi befinner oss just nu i slutfasen av handlingsgranskning.

Etablering av arbetsområdet skedde i början på juni och arbetet med att demontera trafikanvisningssystem och befintligt undertak av sandwichelement inleddes i garaget. I början av juli inleddes fräsning av asfalt och övriga markarbeten vilka fortgått över hela sommaren och fortfarande pågår i sitt slutskede. Vi har nu satt 75 % av de l-stöd som skall monteras och bottenplattorna för två av fyra frysrum är gjutna. Första etappen av platsgjuten betong gjuts på måndag och utgör en milstolpe för projektet. Vi kommer att platsgjuta 2500 m2, återstående 5000 m2 utförs med vältbetong.

Hela plattan skall vara klar i slutet på oktober och då påbörjas montage av ytterväggar av nya sandwichelement och innerväggar av befintliga Kingspan sandwichelement från det demonterade undertaket. Därefter påbörjas arbeten med installationer, mer om detta i nästa blogginlägg.

Av det material som demonterats har vi sålt ca. 1/3 av sandwichelementen på auktion, 1/3 skall vi använda till innerväggar, samt överlämnat en stor mängd belysningsarmaturer, några påskjutsfläktar och en del reservdelar från trafikanvisningssystemet till IKEA Real Estates fastighetsförvaltare.

Trevlig helg!

Mikael Liberson
Projekteringsledare, projektledare och byggledare

Nedan bilder på gjutetapp 1 och uppstick i storköket.

No items found.
Föregående inlägg
Inget föregående inlägg
Nästa inlägg
Inget nästa inlägg