Skyhills blogg
2022-11-17

Matvärlden i Kungens Kurva Shoppingcenter

Mikael Liberson
Mikael Liberson
Projektledare & Byggledare
Matvärlden i Kungens Kurva Shoppingcenter

I min senaste blogg för ett halvår sedan skrev jag om ett spännande projekt jag arbetade med åt IKEA.

Jag kan nu berätta att jag arbetar med etableringen av en ny livsmedelsbutik i garageplanet på Kungens Kurva Shoppingcenter. Här skall Matvärlden etablera sig på en yta om ca. 7 500 m².

Matvärlden säljer mat från hela jordklotet, en kulinarisk jorden-runt-resa från Ryssland och Polen ned till Medelhavet, över Gibraltarsund till Afrika, därifrån till Turkiet och Mellanöstern, över Iran till Indien, Pakistan och Thailand för att avsluta resan i Nord- och Sydamerika.

Projektet är tekniskt utmanande då det omfattar nybyggnation under det befintliga köpcentret som skall vara i drift under byggtiden. Livsmedelsbutiken innehåller såväl en cafédel som en restaurangdel med fullstort storkök, bageri, konditori mm. Att tillgodose Matvärldens önskemål om fria takhöjder, flexibilitet i avloppssystem, värmeåtervinning från livsmedelskyla, lastkajer, sophantering, returpack mm. är en tuff utmaning i ett trångt utrymme byggt för att vara ett garage och ställer stora krav på lyhördhet och att tänka utanför boxen för samtliga inblandade vilket är såväl roligt som stimulerande.

Projektet har handlats upp som en samverkansentreprenad och vi befinner oss just nu i FAS1 där en systemhandling skall tas fram. Totalentreprenör är RO-Gruppen och tidplanen är att vi skall övergå i FAS2 produktion i april nästa år. Livsmedelsbutiken skall stå klar att öppna efter sommaren 2024.

Fortsättning följer.

Trevlig helg önskar

Mikael Liberson
Projektledare & Byggledare

No items found.
No items found.
Föregående inlägg
Inget föregående inlägg
Nästa inlägg
Inget nästa inlägg