Skyhills blogg
2023-11-17

Mer återbruk!

Kalle Cedervall
Kalle Cedervall
Gruppchef projekt- och byggledning, Kontrollansvarig Kategori N
Mer återbruk!

Tidigare i höstas skrev jag ett inlägg om återbruk och här kommer en fortsättning!
I tisdags deltog jag i ännu en arbetsgruppsträff via Klimatarena Stockholm och denna gång besökte vi Fabeges platsetablering i Solna. Det var en dag fylld av insikter och inspiration där hållbarhet och återbruk stod i fokus.

På Fabeges platsetablering har en stor del av byggnaden konstruerats med återbrukat material vilket markerar ett betydande steg mot en mer cirkulär byggindustri.

En av höjdpunkterna för mig var att få höra om de utmaningar Fabege mötte och övervann under resan mot att skapa en platsetablering där hållbarhet inte bara är en ambition utan en realitet. Detta bevisar att det är möjligt att driva projekt samtidigt som vi minimerar vår påverkan på miljön. Speciellt imponerad blev jag av att de lyckats återanvända HDF-bjälklaget som idag fungerar som platta på mark och mellanbjälklag.

Jag passar på att rikta ett stort tack till Fabege och Emilie Larsson för att ni ville dela med er av era insikter till oss nyfikna. Det är inspirerande att se andra företag som tar ledningen i arbetet mot en mer hållbar framtid.

Bästa hälsningar,

Kalle Cedervall
Gruppchef projekt- och byggledning
Kontrollansvarig Kategori N

No items found.
Föregående inlägg
Inget föregående inlägg
Nästa inlägg
Inget nästa inlägg