Skyhills blogg
2018-02-23

Några rader om framtiden

Några rader om framtiden

Vi är i en utvecklande och spännande fas i företaget och vi har anställt flera nya medarbetare senaste halvåret. Två nya arkitekter, Rana och Donald samt vår marknadschef, Markus. Vi har även två studenter hos oss, Nashwan från Nackademin som praktiserar hos oss och Anders från KTH som arbetar deltid hos oss under studierna. Vi är väldigt tacksamma över att vi har fått in så många nya duktiga medarbetare den senaste tiden som hjälper oss på vår tillväxtresa och bidrar med värde till våra kunder i projekten.

Vår marknadschef, Markus, har under hösten och vintern bland annat arbetat flitigt med vår nya hemsida och vi lanserar nu en ny hemsida för att förmedla vårt erbjudande till våra kunder och potentiella medarbetare på ett ännu bättre och tydligare sätt. Den nya hemsidan är en del i vårt arbete med att ständigt förbättra vår verksamhet och vårt erbjudande till våra kunder och medarbetare.

Skyhills vision

Inom några veckor så ska vi på en konferensresa till Budapest där vi ska spendera en dag åt att presentera företagets vision för framtiden för våra medarbetare. Efter detta så kommer vi tillsammans med våra medarbetare att vidareutveckla och dokumentera våra gemensamma värderingar som företag. Detta gör vi för att behålla och fastställa den goda kulturen vi har på vår arbetsplats och för att nya medarbetare ska kunna avgöra om dem passar in hos oss eller inte. Våra värderingar kommer att avspegla hur vi behandlar varann och våra kunder samt vilken typ av arbetsplats vi vill ha. Det är inte säkert att företagets vision och våra gemensamma värderingar kommer att vara rätt för alla och det är ok, det finns många olika sätt som fungerar och vår arbetsplats behöver inte passa alla. En stor fördel med att vi blir tydligare med vår vision och våra gemensamma värderingar är att vi har större sannolikhet att attrahera rätt medarbetare och kunder som kommer att passa in och trivas med oss.

Två av mina största personliga idoler är Warren Buffett (världens bästa investerare) och hans kompanjon Charlie Munger.

“Det tar 20 år att bygga ett rykte och fem minuter att förstöra det. Om du tänker på det, gör du saker annorlunda.” – Warren Buffett.
”Jag tror att de spår vi lämnar efter oss i livet är mycket viktigt. Om du börjar tidigt med att försöka ha ett perfekt betyg i något enkelt som ärlighet, så är du på god väg att nå framgång i denna värld.”  – Charlie Munger.

Ovanstående citat vägleder oss i vårt dagliga arbete för att säkerställa att vi inte bara följer lagen utan också spelar i mitten av spelplanen och är ärliga. Vi vill undvika att hamna i gråzonen. Det är många saker som är lagliga men som vi inte vill göra för att det hamnar i gråzonen. Vi är framförallt måna om att vi gör rätt saker, inte bara att vi gör saker rätt. Vi vill spela i mitten av spelplanen, inte på sidlinjerna. Vi uppmanar alla våra medarbetare att tänka likadant i deras personliga karriärer. Både för att det är bra för oss som företag och våra kunder om vi har ärliga medarbetare samt för att våra medarbetare ska få ett bra personligt rykte i branschen och ha en bra grund att stå på för sin framtida karriär när de går vidare till nya utmaningar i arbetslivet. En annan lika viktig aspekt med ärlighet är att vi vill att våra medarbetare ska sova gott om nätterna.

På dag två i Budapest så ska vi gå på en guidad arkitektvisning i staden, vår förhoppning är att arkitekturen i Budapest kan inspirera oss ännu mer för att fortsätta hjälpa våra kunder att skapa bättre byggnader i framtiden.

Många projekt tack vare duktiga medarbetare & fantastiska kunder

Under hösten och vintern har det varit lite osäkert på Stockholms bostadsmarknad. Vi har ingen aning om hur bostadsmarknaden och byggbranschen kommer att utvecklas på kort sikt och vi behöver inte ha det heller. Vi är inte oroliga. Vi fokuserar istället på att förändra det vi kan, bli bättre som företag och bidra med mer värde till våra kunder.

Tack vare våra duktiga medarbetare så har vi flertalet nya och roliga projekt igång åt våra kunder och våra medarbetare gör deras bästa för att skapa värde åt våra kunder i projekten.

Vi är väldigt tacksamma för våra kunder och duktiga medarbetare. Vi hoppas att fler kunder och medarbetare vill vara med på vår utveckling och tillväxtresa i framtiden. Tillväxt för oss betyder dels ekonomisk tillväxt i form av ökad omsättning och resultat, men ännu viktigare är den spännande utveckling av företaget och våra medarbetare, på ett personligt plan, som kommer att ske under vår tillväxtsresa. Vi ser med spänning på framtiden.

Tack.

Johan Högberg,
VD

No items found.
No items found.
Föregående inlägg
Inget föregående inlägg
Nästa inlägg
Inget nästa inlägg