Skyhills blogg
2022-02-17

Olika delar av byggprocessen

Olika delar av byggprocessen

Jag har alltid haft ett stort intresse för hela byggprocessen, från projektering till produktion. Därför valde jag efter ca. tio år ute i produktionen som arbetsledare och snickare att vidareutbilda mig till byggnadsingenjör med inriktning på BIM och 3D-projektering.

Under mina år på bygget fick jag lära mig vikten av god kommunikation, fokus på helheten och hur viktigt det är att ha en bra materialkännedom. I min roll som projektledare, byggledare och projektör på Skyhill har dessa lärdomar varit till stor nytta för mig. Min praktiska kunskap inom husbyggnation har framfört allt gett mig en bredare förståelse som hjälper mig när jag projekterar. Jag känner mig dock ödmjuk inför de utmaningar en projektör får hantera dagligen då dessa skiljer sig avsevärt från de utmaningar man stöter på ute i produktionen.

På Skyhill är vi både arkitekter och projektledare. Vi är ofta med från den allra första starten av ett projekt hela vägen fram till slutet. Det är riktigt givande och lärorikt för mig som är hyfsat ung och ny i min roll att få jobba tillsammans med kunniga och erfarna kollegor som tar sig tid att dela med sig av sin kunskap, samtidigt som de intresserat lyssnar på mina synpunkter och ser ett värde i mig och den kunskapen jag har. Detta ständiga erfarenhetsutbyte som finns mellan kollegor på Skyhill är ingenting jag är van vid från tidigare arbetsplatser (jag gillar det dock skarpt då det verkligen är kunskapsskapande). Det påminner mig mer om hur det kan vara i ett riktigt starkt lagbygge (som i mitt hockeylag) där alla jobbar tillsammans mot ett gemensamt mål!

Hälsningar

Dennis Ohm
Projektör, projekt- och byggledare

No items found.
No items found.
Föregående inlägg
Inget föregående inlägg
Nästa inlägg
Inget nästa inlägg