Skyhills blogg
2019-11-28

Rambeskrivning

Rambeskrivning

December är en av mina favoritmånader på året. Jag ser fram emot lite ledighet i mellandagarna med en massa god mat och dryck samt tid med nära och kära. Innan julledigheten är det dock några veckors arbete kvar och flera projekt där vi ska knyta ihop säcken.

I ett av projekten där vi är generalkonsult har vi tagit fram rambeskrivningar för en totalentreprenad enligt ABT06. Det som har varit intressant i just detta uppdrag är att ursprungstanken var att vi skulle ta fram rambeskrivningar för ändring av fasaden. Det upptäcktes dock väldigt tidigt i projektet att byggnaden ej får förvanskas då byggnaden var ritad av en väldigt framgångsrik arkitekt vid namn Bengt Lindroos. Bengt Lindroos har även ritat byggnader så som Kaknästornet, NK-huset med mera.

Efter möten med stadsantikvarie och beställaren så kom vi till slut fram till att byggnaden kommer att restaureras. Det som menas med det är att vi skall återskapa byggnaden så som den såg ut när den var nybyggd och byggnaden skall få tillbaka sin originalkulör.

Det är kul att stöta på den här typen av projekt där det finns just denna typ av begränsningar där man måste tänka om och hitta nya lösningar.

Jag önskar er alla en trevlig första advent!

Joakim Berglin
Projekt- och byggledare

No items found.
No items found.
Föregående inlägg
Inget föregående inlägg
Nästa inlägg
Inget nästa inlägg