Skyhills blogg
2018-04-16

Sannarps grundskola samt vår årliga resa

Sannarps grundskola samt vår årliga resa

Om man nu bortser från alla extra långa arbetsdagar, krävande beslut, tusentals mail, allt resande, alla oändliga möten/Skypemöten och, framförallt om man glömmer bort för en stund den extrema tidspressen, så återstår det som är viktigast av allt: vi håller just nu på att projektera Nordens, om inte Europas, största modulskola.

Sannarps Grundskola är svaret på Halmstads brådskande behov av en ny skola för ca 600 elever och är resultatet av samarbetet mellan Skyhill och det finskägda bolaget Parmaco AB. Ett spännande projekt som vill bevisa att moduler kan vara en utmärkt alternativ för att bedriva modern undervisning i skräddarsydda lokaler. Dessa är såklart inga vanliga moduler och det är ingen slump att Parmaco väljer att kalla dem ”dynamiska byggnader”. Planlösningen är framtagen av Skyhill i nära samarbete med Utbildningsförvaltningen i Halmstad medan Parmaco bygger allting från grunden efter kundens önskemål. En skola på nästan 9000 kvm med storkök, restaurang, slöjd, NO, dans m.m. som kommer att stå redo i slutet av sommaren 2018 för att ta emot sina nya elever efter mindre än ett år av projektering och produktion.

Utmaningarna har varit extremt stora men i slutändan så har detta varit en unik och spännande erfarenhet som har lärt oss massor om problemlösning, samarbete, förbättringspotential och inte minst om våra begränsningar och hur man övervinner dem.

BUDAPEST
Som vanligt i början av våren blev det dags för vår mest älskade företagstradition: Skyhills årliga studieresa. Efter att ha sett Barcelona och stora delar av Schweiz och Österrike fick vi nu vända blicken mot Östeuropa och underbara Budapest.

Under fyra dagar fick vi både planera för företagets framtid och njuta av stadens spännande historia och fina arkitektur. Under konferensdagen fick vi möjlighet att prata om framtidsplaner, en ny vision, förbättrade rutiner och tillsammans ta fram våra nya värdegrunder. Det var väldigt roligt och spännande för oss som har sett företaget växa de senaste åren att få känna oss som en viktig del i processen.

Sedan, för att balansera de intensiva konferenstimmarna, blev det såklart långa promenader i den varma vårsolen, en jätteintressant guidad tur med fokus på arkitekturen och sena restaurangbesök där man fick prova på alldeles för mycket god mat.

Som resultat har vi nu en hel del dokument och hundratals bilder som ska hålla oss igång tills det blir dags igen nästa gång :).

Med vänlig hälsning

Stella Petza

Projekteringsledare

No items found.
No items found.
Föregående inlägg
Inget föregående inlägg
Nästa inlägg
Inget nästa inlägg