Skyhills blogg
2022-09-14

Se om sitt hus

Pia Klarke
Pia Klarke
Kundansvarig
Se om sitt hus

I en upp-och nedvänd värld där vi påverkas av klimatförändringar, räntor och grovt fluktuerande energipriser är det värt att fundera på hur man själv kan påverka sina boendekostnader.
Det är ett stort och komplicerat område med många beroenden, men ett tips är att börja med att se över sitt hus.
Om man inte är självförsörjande på el (t.ex. genom solceller) kan man åtminstone kontrollera om dörrar, fönster och tak är energitjuvar. Det kanske är dags att byta fönsterlister? Eller rentav renovera eller byta fönster?
Mycket värme kan försvinna ut genom taket. Hur mår egentligen taket och är det tillräckligt isolerat?

När jag var liten påminde alltid mina föräldrar mig om att sätta på mig varma skor, mössa, halsduk och vantar då det var kallt. Med andra ord; täta eller isolera skiktet mellan kroppen och den kalla luften.
Detsamma gäller ett hus; taket är husets mössa, fönster- och dörrlister är husets halsduk, grunden och golvet är skorna.
Däremot ska man vara medveten om att det finns flera faktorer att ta hänsyn till innan man sätter igång att t.ex. isolera ett hus. Fel metod kan – i värsta fall – leda till att man bygger in fukt och det är inte bra!

Att bokstavligt talat se om sitt hus leder långsiktigt till många fördelar; det håller längre och du kan dessutom spara energi.
Om du tycker att det är krångligt att kontrollera det själv kan du alltid kontakta oss för en besiktning eller byggkonsultation.

Hälsningar,

Pia Klarke
Kundansvarig

No items found.
Föregående inlägg
Inget föregående inlägg
Nästa inlägg
Inget nästa inlägg