Skyhills blogg
2020-03-27

Tack och lov för Microsoft Teams

August Eklund
August Eklund
Gruppchef projekt- och byggledning, Kontrollansvarig Kategori N
Tack och lov för Microsoft Teams

I dessa tider tvingas vi hitta ”nya” vägar för att kommunicera när vi inte längre bör ses på fysiska möten eller när personer tvingats arbeta hemifrån. Jag vill lyfta fram Microsoft Teams, som jag tror är här för att stanna som ett mer etablerat och rutinmässigt sätt att kommunicera med varandra i projekt.

Fördelarna är många med Teams, det går både att föra videosamtal, röstsamtal, chatta, dela skärm och vara fler uppkopplade på en och samma länk. Nackdelarna kan vara missförstånd och att vi pratar i mun på varandra. Här är det viktigt att den som håller i mötet är noga med hur mötet ska hållas.

De senaste två veckorna har vi hållit många interna möten och i princip samtliga externa möten över Teams. Ett särskilt exempel som jag vill lyfta är när Magnus höll i projekteringsmöte med omkring 15 deltagare. Stökigt kan tänkas, men det gick hur bra som helst. Reglerna var simpla, Magnus läste protokollet punkt för punkt, deltagarna blev antingen tilldelade ordet utifrån aktuell punkt eller sa sitt namn för att få tala, när deltagaren inte talade stängde de av micken för att inte skapa rundgång.

Resultatet blev ett effektivare möte, mindre tidsåtgång och minskade kostnader för beställaren på grund av bland annat utebliven restid. Denna typ av fördelar med digitala möten kommer göra att de fysiska mötena försvinner allt mer, även i framtiden när nutidens oro har lagt sig.

Vissa möten vara svåra att ersätta, exempelvis byggmöten då vi behöver vara på plats.Men vi vet inte vad framtiden har att erbjuda där, vi kanske kan skåda byggarbetsplatsen utan att vara på plats?

Det återstår att se.

August Eklund
Gruppchef projekt- och byggledning /Kontrollansvarig (N)

No items found.
Föregående inlägg
Inget föregående inlägg
Nästa inlägg
Inget nästa inlägg