Skyhills blogg
2023-04-19

Tid

Linnea Herrala
Linnea Herrala
Projektledare & Byggledare
Tid

Är det inte ofta man önskar att man hade mer tid?
För mig är det i alla fall så och desto mer sedan jag blev förälder till två barn. Jag tror många kan känna igen sig i att försöka få till den där berömda balansen mellan jobb och fritid.

Hur ska jag få ihop att jobba heltid, pendla till och från jobbet, utföra hushållssysslor, vara närvarande och umgås med barnen, ha kvalitetstid med min man, promenera med hunden, träna, träffa vänner, underhålla trädgården, bygga och inreda i hemmet? Jag blir nästan stressad av bara tanken på allt jag vill hinna med utöver det jag måste hinna med.

Förra veckan hade jag medarbetarsamtal och tid blev ett av samtalsämnena. Jag fick ett tips om att göra en enkel tidskarta för att kartlägga var jag faktiskt lägger min tid över dagen. Då skrev jag upp sådant som jag måste göra varje dag, t.ex. jobba, sova och äta. Efter det skrev jag upp en del av det som jag nämnde tidigare i den här texten, både måsten och sådant jag vill göra. Sedan fördelade jag alla dessa aktiviteter i en cirkel som tårtbitar och skrev antal timmar för varje tårtbit. Detta kan man göra hur detaljerat man vill såklart, men jag gjorde det lagom detaljerat. För mig var det ganska skönt att faktiskt se var timmarna hamnar varje dag och framför allt att mentalt vara medveten om tiden på det viset. Jag tror att detta kan hjälpa mig att planera min tid lite bättre för att hinna med sådant jag vill göra för att må bra i vardagen. I min roll som projektledare är tid väldigt viktigt att ha kontroll över. Att planera och strukturera passar mig bra som person då det kommer väldigt naturligt för mig.

Samtidigt passar det inte mig att ha ett alltför inrutat tidschema privat, jag vill att det ska finnas tid för att vara spontan och göra det man känner för i stunden också. Klyschigt nog så är tiden vi har ”här och nu” och det gäller att ta vara på den.

Ta hand om er.

Vänliga hälsningar

Linnea Herrala
Projektledare & Byggledare

No items found.
No items found.
Föregående inlägg
Inget föregående inlägg
Nästa inlägg
Inget nästa inlägg