Skyhills blogg
2018-03-29

Time management

Markus Forsström
Markus Forsström
VD
Time management

Fredagen den 13 april så har vi bett våra vänner från The Roll, Grant Calder och Xue Jiang att utbilda oss på Skyhill i Time management. Men varför är det viktigt för oss som projektledare och arkitekter att vi lär oss om Time management?

Några månader tillbaka så läste jag i vår branschtidning Arkitekten att sjukskrivningarna har ökat med över 40% det senaste året. Detta är helt klart en av de största utmaningarna för oss att tackla, både som företag men också för hela branschen.

På Skyhill har vi idag en arbetsmiljö som vi är väldigt stolta över, vi bryr oss om varandra och jobbar tillsammans. Vi har ännu inte haft någon medarbetare som blivit sjukskriven pga. utbrändhet och vi jobbar proaktivt för att undvika att detta händer även i framtiden.

Men, någon gång i livet så möter vi alla den överväldigande känslan att vi har alldeles för mycket att göra och för lite tid för att hinna med allt.  Den underbara tekniken som idag finns och som vi alla använder oss av har gjort att vi är online och tillgängliga för telefonsamtal, sms och mail dygnet runt, vilket ibland kan kännas väldigt krävande. En nyckel för mig personligen har varit att inse att jag inte behöver vara online hela tiden, samt att det är bra att skilja på arbetstid och ledig tid.

Meningen med denna workshop i Time management är att vi vill ge våra medarbetare rätt verktyg och kunskap för att hantera dessa utmaningar. Förhoppningen är också att det ska bidra till en bättre mental och fysisk hälsa, samt en ännu bättre vardag både på jobbet och i privatlivet.

En fantastisk bok i ämnet Time management som jag kan rekommendera är Your brain at work av David Rock. Om ni inte orkar läsa boken så hittar ni en kortfilm på följande länk som summerar boken väldigt bra.

På återseende och glad påsk!

Markus Forsström

Marknadschef

No items found.
Föregående inlägg
Inget föregående inlägg
Nästa inlägg
Inget nästa inlägg