Skyhills blogg
2024-02-25

Undervisa studenter

Jochum Beckeld
Jochum Beckeld
Arkitekt MSA
Undervisa studenter

På Skyhill har jag haft den stora förmånen att undervisa studerande som går på  yrkeshögskola.
Vilken fantastisk lärdom det har varit för mig! Jo, studenterna lärde sig nog en hel del de också, men att det kunde bli så berikande för mig hade jag aldrig trott.
När man arbetat så länge som jag så är det uppfriskande att återkoppla tillstudierna. Man får uppdatera och verifiera sina kunskaper.

Nu spånar jag: Kanske skulle man för vissa utvalda yrkesgrupper göra det ekonomiskt möjligt att året innan pension få tillfälle att undervisa lärlingar, studenter med flera? I teori och/eller praktik? Samhället i stort tappar så mycket kunskap när varje erfaren yrkesperson drar sig tillbaka. Jag inbillar mig att många som utbildar sig gärna lyssnar på någon som har varit med i "skarpt läge". Någon som gärna berättar om hur saker är tänkta att fungera - och hur saker inte fungerar och vad man gör då. I och med att läraren precis kommer från yrkeslivet är personens kunskap fortfarande färsk.

Eller så kan man helt enkelt arbeta på Skyhill, få undervisa och dela med sig av sin kunskap medan man fortfarande arbetar!


Hälsar

Jochum Beckeld
Arkitekt MSA

No items found.
Föregående inlägg
Inget föregående inlägg
Nästa inlägg
Inget nästa inlägg