Skyhills blogg
2019-10-25

Vansta förskola och programskede

August Eklund
August Eklund
Gruppchef projekt- och byggledning, Kontrollansvarig Kategori N
Vansta förskola och programskede

Nu har vi äntligen kommit igång med projekt Vansta förskola som omfattar en om- och tillbyggnad. Vi har som uppdrag av byggherren/beställaren att vara generalkonsult i projektet och har precis kommit igång med programskedet tillsammans med förskoleverksamheten, vilket känns jättekul och spännande.

Vi hade vårt första programgruppsmöte igår, jag och Magnus, tillsammans med beställaren/byggherren och verksamheten och man kunde riktigt känna engagemanget i rummet. Idéerna flödar och här är det viktigt att lyssna på verksamheten. Precis som Magnus sa, vi är experter på att bygga, men det är ni som är experter på verksamheten.

Men i alla idéer och tankar så är det viktigt som projektledare och arkitekt att ta hänsyn till det beslut, beställning, som ligger till grund för projektet. I det här fallet en tillbyggnad om cirka 200 kvm. Det är även viktigt att ta hänsyn till den ”peng” som finns för projektet, att ta hänsyn till beställarens plånbok. Till nästa programgruppsmöte ska vi ta fram ett nytt förslag på planlösning som bygger på önskemål och idéer från första mötet. Då kan vi förhoppningsvis landa i en planlösning och funktioner som funkar för att gå vidare in på de enskilda rummen.

(Bild: Vansta förskola idag)

August Eklund
Gruppchef projekt- och byggledning

No items found.
No items found.
Föregående inlägg
Inget föregående inlägg
Nästa inlägg
Inget nästa inlägg