Skyhills blogg
2022-10-12

Våra kunder

Pia Klarke
Pia Klarke
Kundansvarig
Våra kunder

Jag får ofta frågan ”jobbar ni även åt privatpersoner”? Ja – det gör vi!

Det är det som är så häftigt; våra kunder är allt från en privatperson som vill besiktiga ett litet badrum till ett fastighetsbolag som ska bygga ett shoppingcenter!

Vi hjälper privatpersoner att rita sitt drömhus, en tillbyggnad, garage eller Attefallare. Ibland vill våra kunder bara ha några timmars byggrådgivning och få bolla sina tankar och idéer. Kan man bygga ett runt rum? Vad kan man göra av en yta på vinden? Får man inreda en källare? Får jag byta ut ett fönster mot en altandörr? Behöver jag bygglov? Hur skriver man en bygglovsansökan? Behöver jag en KA? Hur skriver man avtal; finns det fallgropar?
Därtill gör vi många besiktningar (det har jag skrivit ett separat blogginlägg om). Besiktningar är otroligt viktigt – och tyvärr något många missar att göra!

Vi hjälper även bostadsrättsföreningar med byggrådgivning och projekteringar. Kan och får man bygga om en vind eller ett förråd till en lägenhet? Hur gör man? Hur skriver man avtal? Bygglov?
Och – återigen – besiktningar! Vilket skick har fasader, fönster och tak? Är det dags att byta balkongerna? Vad ska besiktigas innan garantin går ut?

Därtill hjälper vi små och stora företag med projekt där vi projekterar, ritar, är bygg- eller projektledare eller kontrollansvariga. Vi kan vara generalkonsult då sporthallar, skolor, restauranger, kontor och shoppingcentrum byggs. Vi kan hjälpa till med bygglov, avtal, upphandling och i stort sett allt annat som hör till ett byggprojekt.
Vi utför många hyresgästanpassningar och tillgänglighetsuppdrag, t.ex. när en lokal ska användas till något den ursprungligen inte är avsedd att användas till. Då kan kraven på brandsäkerhet, utrymningsvägar och andra specifika krav behöva ses över; t.ex. att säkerställa tillgänglighet och användbarhet för personer med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga (vilket finns beskrivet i plan- och bygglagen).
Och – med risk att låta lite tjatig – så besiktigar vi ovan nämnda lokaler. I många fall görs besiktningarna både under byggtiden och efter avslutad entreprenad.

Med tanke på vår bredd – och stora variation av projekt – är ingen dag den andra lik och det gör mitt jobb så roligt!

Hälsningar

Pia Klarke
Kundansvarig

No items found.
No items found.
Föregående inlägg
Inget föregående inlägg
Nästa inlägg
Inget nästa inlägg