Skyhills blogg
2018-11-30

Virtuell verklighet

Virtuell verklighet

VR är en 3D-datorsimulering av en viss miljö med förmågan att interagera samt navigera.

Till exempel är en applikation för VR att röra sig i 360 graders bilder som om du redan var i dessa foton. Street View-tjänsten är ett praktiskt exempel på detta.

Om du har försökt surfa på denna tjänst via webben eller via din smartphone så har du märkt att du kan flytta bilden i den riktningen du vill åka. Men om du använder VR-glasögon på samma tjänst så kommer du märka att du är på plats i bilden.

Med hjälp av denna teknik kan du både röra dig inom samt interagera med byggnaden. Du kan enkelt byta möbler och material som om det var den verkliga världen.

De bästa VR-glasögonen

För att uppleva virtuell verklighetsteknik behöver du ett par riktigt bra VR-glasögon. Här kommer några av mina favoriter:

  • Google Cardboard.
  • Samsung GEAR VR.
  • LG 360 VR.
  • Playstation VR.
  • OCULUS RIFT.
  • HTC Vive.

Virtuell verklighet i arkitektens design

I Arkitektur kan man se de faktiska problem och fel som finns i den föreslagna designen samt möjligheten att uppskatta byggnadens skönhet under den virtuella rörelsen.

Arkitekter som använder VR kan förstå byggnadsstyckets dimensioner. Dvs. hur stora de är, om en person kan lyfta dem osv.

Eftersom maskinerna använder samma modeller för att skära bitarna, kommer de att veta exakt vad som ska skickas till byggarbetsplatsen.

Trevlig helg!

Nashwan Al-Shamani
Bim-Projektör

No items found.
No items found.
Föregående inlägg
Inget föregående inlägg
Nästa inlägg
Inget nästa inlägg