Storhogna fjällby

Projektet omfattar sju fastigheter. Detaljplanen begränsar och möjliggör i vanlig ordning och resultatet blev tre hustyper. Typ 1 är ett parhus med inredd vind, typ 2 är ett parhus med inredd källare (souterräng) och typ 3 är ett friliggande enbostadshus med inredd källare (souterräng). Märk väl att det handlar om bostadshus, inte fritidshus, vilket innebär att vi projekterat enligt alla Boverkets krav och byggregler.

När vi ritar bostäder vill vi alltid få till goda funktioner, rymliga och välplanerade ytor för olika sociala sammanhang, vackra miljöer och genomtänkta flöden. Till detta projekt la vi även till nedanstående kvalitetsaspekter:

  • Förråd för skidor, pulkor m.m. direkt utanför entrédörren och möjlighet att packa direkt till och från bil/takbox.
  • Hallen som återvändsgränd. Man ska med andra ord inte behöva gå genom hallen för att nå rummen inne i lägenheten. Inga blöta strumpor.
  • Gott om förvaring i hallen, inklusive torkskåp och hyllfack för pjäxor och hjälmar.
  • Bastu i alla bostäder, gärna med direkt eller smidig access till uteplats/altan.
  • Altan/uteplats placeras inte framför byggnaden, utan bredvid. Vi vill inte ha räcken och dylikt som skymmer utsikten eller däck som ger en mörk och dyster källarvåning i souterränghusen.
  • Utvändig eldstad vid altan/uteplats. Tänk vad härligt att kunna grilla korv eller bara ha en sprakande eld att njuta av när man är på sin uteplats.
  • Öppna samband mellan kök, matplats och vardagsrum, men ändå egna, definierade rum som är möblerbara.
  • Gott om utrymme för extrasängar samt extra förvaring. Man ska kunna bjuda in familjemedlemmar eller kompisar utan att det för den skull blir olidligt trångt och opraktiskt.

Skyhills roller i projektet var: Arkitekt, BIM-projektör och Tillgänglighetssakkunnig.

Beställare
Mälarö Group AB
Skyhills roll
Arkitekt
BIM-projektör
Tillgänglighetssakkunnig
No items found.
Föregående referens
Ingen föregående referens
Nästa referens
Ingen nästa referens