Zinko

I rollen som tillgänglighetssakkunniga har vi det stora nöjet att hjälpa vår beställare Arcona AB förverkliga Genestas storsatsning Zinko på Södermalm.

Zinko är ett omfattande ombyggnadsprojekt på 15 700 kvadratmeter där Genesta förvandlar ett helt kvarter mellan Hornstull och Zinkensdamm i Stockholm. Komplexet består av fem byggnader, främst kontorsutrymmen men även plats för restauranger, butiker, gym och kaféer för att ge området ett pulserande stadsliv. Den nya stora takterrassen planeras bli en central mötesplats för företag att samlas i en avslappnad och inspirerande miljö.

Genestas vision är att Zinko ska attrahera moderna företag som prioriterar hållbarhet. Val av material görs noggrant för att minimera miljöpåverkan, och en betydande mängd material återanvänds. Hela fastigheten uppgraderas enligt EU:s taxonomi och strävar mot miljöcertifiering enligt Breeam In-Use, med ambitionen att uppnå en Outstanding-status. Solceller installeras på taket och en geoanläggning under byggnaden kommer att användas för bergvärme med lagringskapacitet för både kyla och värme. Zinko kommer att bli energieffektiv och förbättra sin energiprestanda från EPC G till EPC C.

Utvecklingen sker i flera etapper. De första lokalerna förväntas vara klara för inflyttning under andra halvan av 2025.

Bilder: WTR

Beställare
Arcona AB
Skyhills roll
Tillgänglighetssakkunnig
No items found.
Föregående referens
Ingen föregående referens
Nästa referens
Ingen nästa referens