Skyhills blogg
2023-01-27

Tänk positivt!

Frank Sollier
Frank Sollier
Kontrollansvarig Kategori K & Besiktningsman
Tänk positivt!

2022 har just passerat och ännu ett åt har lagts till i våra liv. Ett år som kantats av Covid, krig, konflikter och med konjunkturnedgång och höga energipriser. Ock, ock, ock sicket elände.

Men vi får inte glömma att vi även fått uppleva en helt fantastisk sommar, en vacker höst och nu en stundtals vit och fin vinter som kommer gå emot en underbar vår. Sommar och värme i all ära men, handen på hjärtat, skulle vi uppskatta vår och sommar så mycket om vi inte hade kontrasten i höst och vinter?

Värt att bemärka är hur snabbt vetenskapen tagit fram botemedel mot Covid. Och förhoppningsvis ser vi även ett slut på det krig och annat elände vi har nära oss.
Om vi nu går in i en lågkonjunktur så kommer även den vända till en mer stabil period eller en högkonjunktur, precis som våren kommer efter vintern.

Vad mer som är något att glädjas över är att vi bor i varma, täta hus med tillgång till rinnande, rent vatten och elektriskt ljus så vi kan förlänga våra dagar tillsammans med goda vänner och familj. Även om maten blivit dyrare så behöver de flesta av oss inte oroa oss för om vi får någon mat i dag och i morgon.

Samma tankesätt förenklar också vårt arbete. I stället för att haka upp oss på hur krångligt ett byggprojekt är försöker vi koncentrera oss på hur vi ska kunna bidra med att reda ut krånglet.
När man hjälpt en kund med att lösa ett knivigt problem så är det till gagn för både kunden, Skyhill och de som lyckats reda ut problemet. Det blir en win-win-situation i stället för ett stort hinder i vardagen.

Att tänka positivt och vara vänlig mot våra kunder och kollegor i branschen spar energi, gentemot negativt tänkande, och gör oss alla nöjdare samt är mindre tröttande.
Så ta ett råd från en obotlig optimist: Always look at the bright side of life.

Önskar er ett fortsatt härligt 2023!

Hälsningar

Frank Sollier
Kontrollansvarig Kategori K & Besiktningsman

No items found.
No items found.
Föregående inlägg
Inget föregående inlägg
Nästa inlägg
Inget nästa inlägg